Celebrities

L'afició a l'ornitologia no coneix diferències socials, professions o categories de qualsevol mena. Els qui som del ram coneixem metges, mecànics, electricistes, mestres, informàtics, radiòlegs, empresaris, aturats, polícies, venedors, jubilats, comptables, bombers, pagesos i un llarguíssiiiiim etcètera de gent que és aficionada a l'ornitologia. N'hi ha alguns que han de venir a les sortides economitzant fins l'últim euro i altres que els recomanes llibres, prismàtics o estris diversos i agafen 1.000 euros i s'ho compren. M'encanta que siguem tan diversos (això és biodiversitat!) però el que sí que no he tingut mai a prop ha estat un famós que sigui aficionat a l'ornitologia.

Però sembla que això només és perquè dec tenir unes certes limitacions en les meves relacions socials. Sembla ser que està ple de famosos que són birders. Si busqueu per celebrities birders birdwatchers surten unes quantes llistes a la xarxa. Aquí en van uns quants dels que he trobat. N'hi ha molts més, de l'entorn cultural britànic que aquí no són coneguts entre els que hi ha humoristes, actors i escritors, però segur que algun us sorprendrà:

Jimmy Carter. L'expresident nord-americà ha pajareat en més de 25 països i sembla que en un viatge oficial a l'Orient Mitjà es va escapar a mirar ocells.
El príncep Felip d'Anglaterra. Tot i que també se'n carrega alguns (és caçador) és aficionat a l'ornitologia, especialment en la seva versió fotogràfica.
Laura Bush. La dona de l'expresident americà George Bush, conservador com ell solet, va declarar que el birdwatching era un dels seus passatemps.
Paul McCarney. Sembla ser que fins i tot té un local patch on va a veure ocells regularment.
Wes Craven. El director de films de terror tan coneguts com Scream i Pesadilla en Elm Street és birder entusiasta i membre de la junta de la National Audubon Society de California.
Jeremy Clarkson. Segur que no us sona pel nom però aquest és el presentador de Top Gear, programa sobre cotxes trufat d'humor britànic emès aquí per la Cuatro. Flipa amb els rapinyaires.
Sean Bean. Actor secundari que ha sortit en moltes pel·lícules (fent de tipus durillo). Sembla que tenia un xoriguer a casa.
Daryl Hannah. Oh My God! Actriu americana, noia Playboy en la seva joventut, sexy com ella sola, és birder i activista mediambientalista. I a més, bona actriu, és la replicant de Blade Runner, surt a Wall Street i Kill Bill entre moltes altres, tot i que gairebé mai com a protagonista.
Agatha Christie. Sembla ser que el seu personatge Miss Marple, aficionada al birdwatching, reflecteix l'afició de la seva creadora
Cameron Diaz. Haig de confessar que no suporto les pel·lis emplagoses i previsibles d'aquesta noia però ara que sé que és una birder me les miraré amb més bona predisposició...
Ian Fleming. L'escriptor que va crear el personatge de James Bond era un gran aficionat a l'ornitologia. De fet, Ian Fleming va posar el nom de James Bond al seu personatge perquè coneixia un ornitòleg de Hawaiï que es deia així i el nom li va sonar apropiadíssim per un agent secret de sa majestat (suposo que el fet de pronunciar-ho Bond, James Bond, ajuda a semblar un agent secret).

Realment, seria un honor compartir una jornada de birding amb qualsevol d'aquests personatges però posats a triar crec que em quedaria amb Daryl Hannah. Ben bé no sé per què però, no sé, em faria més goig que Laura Bush...



















                                                           
       Laura Bush i, ejem, Daryl Hannah...



Bon birding!

Comentaris

  1. Quan vulguis, fas un apunt sobre els "famosos" catalans, que també n'hi deu haver, o no?
    Els famosos espanyols, però, són més afeccionats als mamífers...als elefants, concretament ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs de catalans no en sé. Estaria bé si algú que hagi llegit aquesta entrada ens ho fa saber. De tota manera, ja els sabríem perquè aquest país és petit i l'hauríem trobat en algun lloc.

      Elimina
  2. No deixis d'avisar si la Daryl Hannah s'apunta a algún curset.....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars