Prepareu l'agenda pel 2014


 Després del parèntesi de les vacances de Nadal, que en el meu cas ha estat desesperadament buit d'ocells per qüestions personals, toca preparar el 2014. Just ara acabem de programar els cursos i sortides de l'ICO per aquest any i en un parell de dies ja estaran penjats a la web.

Mantenim els mateixos cursos Flash, Intro, Identificació i Nidificació, d'èxit demostrat en la formació d'ornitòlegs, i ampliem sortides: n'hi haurà al Delta de l'Ebre, Estany d'Ivars i Secans de Ponent, P.N. de la Garrotxa i Aiguamolls de l'Empordà-Cap de Creus. Encara els hem de tancar però també pensem en alguna sortida a la Vall d'Aran o prepirineu. Es faran públics aviat a www.ornitologia.cat, dintre dels apartats Formació (cursos) i Activitats (sortides).

D'altra banda, vull fer referència aquí a cursos i sortides que fan altres entitats que poden ser d'interès pels seguidors d'aquest blog:

25/1/2014 Sortida en barca des del Port de Roses a observar aus marines, organitzada per l'APNAE (Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà). Pel què m'han dit, les edicions anteriors d'aquesta sortida han estat francament productives en aus marines i el guiatge per part dels ornitòlegs responsables ha estat immillorable. Val la pena! http://www.apnae.org/calendari.php?entrada_pk=147#147

15/3/2014 Curs d'iniciació a l'ornitologia, organitzat per l'APNAE, amb ornitòlegs experts i grans coneixedors de la fauna ornitològica de l'Empordà. 7 sessions de tot un dia, amb part pràctica i teòrica. http://www.apnae.org/calendari.php?entrada_pk=148#148

Primavera 2014. Sortides en barca des de l'Estartit. És impossible veure un programa seu a la web, bastant dispersa, però l'empresa Nautilus a està fent sortides molt interessants a observar aus marines guiades per gent molt experta. Manteniu la vigilància de la seva web per veure quan organitzen una nova sortida o poseu-vos en contacte amb ells. No us confongueu amb les seves sortides turístiques per veure el fons del mar amb un vaixell amb fons de vidre (molt maco però no veureu ni un ocell!).
http://catala.nautilus.es/

18/1/2014, 22/2/2014 i 22/3/2014. Jornades de formació temàtiques sobre limícoles, sons d'aus aquàtiques i passeriformes, respectivament, als Espais Naturals del Delta del Llobregat, organitzades pel Consorci que gestiona l'espai. Són sortides amb experts que poden ser una autèntica mina d'informació per progressar en la identificació d'ocells. A més, es fan en horaris "professionals" (a trec d'alba si cal) cosa que us asseguro que val la pena.
http://www.deltallobregat.cat/pdf/Activitats_Hivern_2014.pdf 

Òbviament, es fan força més activitats ornitològiques arreu del territori però he volgut remarcar aquestes, principalment perquè en tinc molt bones referències d'edicions anteriors. Espero que us hi apunteu (i potser m'hi trobeu en alguna de les sortides en barca!).

Bon birding pel 2014!


Comentaris

  1. Molt interessants, m'apuntaré a tot lo que pugui!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les sortides en barca t'agradarien. Jo fa temps que vull anar a la de l'apnae però sempre em coincideix amb cursos. La d'aquest mes també :-(

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars